април 14, 2023

ВРСНИЧКА ЕДУКАЦИЈА СПИ

Минатиот петок на 07.04.2023 беше одржана врсничка едукација за превенција од сексуално преносливи инфекции во средното училиште “Св. Кирил и Методиј”.
На истата учествуваа околу 35 ученици кои се обучија за важноста на користењето на контрацепција, видовите на сексуално преносливи инфекции, начините на кои се пренесуваат и на кои што можат да се заштитат.
Едукацијата ја одржаа Сара Петковска и Ивана Котеска со цел поефикасно исполнување на минимум стандардите за информирање на населението.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад