Главни вести

ОХРИД СИ ВОЗИТ

Една од ПХВ групите организираше настан за рекреативно возење со велосипеди покрај Охридското Езеро на 14ти април со...>>


ПХВ ИНТЕРКУЛТУРЕН ПРОЕКТ

Минатата сабота на 13ти април се одржа третата работилница со деца од различни националности што ја спроведе една...>>


ПРЕДИЗВИЦИ НА СОЛИДАРНОСТА

Секоја година Црвен крст традиционално ја одбележува Неделата на солидарност. Оваа година се одбележува од 15 до 21...>>


Известување

Од името на Црвен крст на Република Северна Македонија сакаме да ве информираме дека деновиве на социјалните мрежи...>>


ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

На 50-от, јубилеен општински натпревар по прва помош, кој во организација на Црвен крст Охрид се одржа во...>>


НЕДЕЛА НА СОЛИДАРНОСТ

Во рамките на социјално-хуманитарната дејност, а по повод одбележувањето на Неделата на солидарност од 15-21 април 2024 год.,...>>


НЕДЕЛА НА ХИГИЕНИЗАЦИЈА

Согласно календарот на традиционални активности, Црвениот крст на нашето национално друштво во периодот од 8 до 15 април...>>


GAME DAY

Ова е екипата што се состои од две ПХВ групи која ја организираше интересната акција Game Day. Тука...>>


50-ти убилеен општински натпревар по прва помош

Плоштадот Св.Климент Охридски во Охрид денес пулсираше во духот на младоста и хуманоста, во боите на Црвениот крст....>>


ОХРИД СИ ВОЗИТ

Една од ПХВ групите организира настан за рекреативно возење со велосипеди покрај Охридското Езеро. Нивната цел е да...>>


Kрводарителска акција ОЕМУЦ „Св.Наум Охридски“ Охрид

На ден 09.04.2024 Црвен крст Охрид во соработка со Службата за трансфузија Охрид реализираше успешна крводарителска акција во...>>


ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

Несреќите се случуваат секојдневно и насекаде, во домот, на улица, на училиште, на работно место, на игралиште, во...>>


ПХВ ИНТЕРКУЛТУРЕН ПРОЕКТ

Минатата сабота на 6ти април се одржа втората работилница со деца од различни националности што ја спроведе една...>>


< врати се назад