декември 27, 2023

Врсничка едукација на тема СПИ

На 26.12.2023 беше одржана врсничка едукација во ОУ “Кочо Рацин” со учениците од деветто одделение. 
Едукацијата беше одржана од страна на обучени врснички едукатори за СПИ- Ивана Котеска и Сара Петковска во присуство на 32 ученици.
Присутните имаа можност да се запознаат со тоа што се тоа сексуално преносливи инфекции, како се пренесуваат, како се третираат, кој се последиците и пред се како да се заштитат.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад