септември 21, 2023

Уште еден прекрасен настап на театарската група на Црвен крст Охрид со театарската претстава „БАРА“

Уште еден прекрасен настап на театарската група на Црвен крст Охрид со театарската претстава „БАРА“ во режија и авторство на Емилија Блажеска, Весна Терзиоска и Јованка Сион Доленц.
❤️👫Талентираните млади актери-волонтери на Црвен крст Охрид вчера, пред охридската публика, која ја исполни салата во Центарот за култура „Григор Прличев“ на реален и креативен начин ги прикажаа животните судбини и предизвици на жртвите на еден систем со нарушени вредности, борбата на човекот со различни искушенија и неправди поминувајќи по тежок пат исполнет со очај и рамнодушност, лутајќи во лавиринтот на безнадежноста во потрага за подобро утре и подобри ние. Силен одекна нивниот крик и повик за будење и потреба од достоинствен живот во својата земја.
📍Претставата „БАРА“ театарската група на Црвен крст Охрид премиерно ја изведе на отворањето на овогодинешниот Аматерски младински театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“ во јуни, а септември 2023 г. имаше свое гостување и во Требиње, Босна и Херцеговина.
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 2 people
May be an image of 3 people
 
May be an image of 2 people
May be an image of 3 people
May be an image of 3 people
May be an image of 1 person
 
May be an image of 9 people and costume
 
< врати се назад