ноември 1, 2023

Тимови за Прва Помош

Тимовите за прва помош при Црвен крст Охрид составени од доктори, парамедици, медицински сестри, возачи и други лица обучени за прва помош и оваа сезона беа на висината на задачата.
На околу стотина различни настани во текот на оваа туристичка сезона тимот за прва помош при Црвен крст Охрид одговори на над 300 пати при што се укажуваше помош на повредени на спортски натпревари, алкохолизирани лица, лица во бессознание, колабирани лица.
 
Нашите тимови одговорија на повикот на бројни настани меѓу кои:
– настани од Охридско Лето на антички театар
сите спортски и културни настани во рамките на фестивалот на спортови на вода
едриличарски, кајакарски регати, веслање со суп даски
сите маратони на Охридско Езеро
– пливачки митинзи кои се одржуваа на градскиот базен
– Пештани вертикал
– сите фолклорни “Костоски ” фестивали
– забави на бродот Армада
– бројни концерти на градскиот стадион
– два концерти на базенот од Голден
– Охрид Ултра траил
– акватлонот во организација на Охрид трчат
– полумаратон во организација на Охрид трчат
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Можно е да е слика од 1 лице, трка со пловни објекти, џет ски, чамец, езеро и текст
 
Можно е да е слика од 4 луѓе и чамец
Можно е да е слика од 6 луѓе
Можно е да е слика од 4 луѓе и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе
Можно е да е слика од 9 луѓе
Можно е да е слика од 6 луѓе и текст
Можно е да е слика од 6 луѓе и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе и луѓе што пукаат глинени гулаби
Можно е да е слика од 4 луѓе, толпа, споменик и текст
Можно е да е слика од 5 луѓе, рампа и толпа
Можно е да е слика од 3 луѓе и текст
Можно е да е слика од 4 луѓе и текст
Можно е да е слика од 5 луѓе, кајак, езеро и текст
Можно е да е слика од 11 луѓе, џет ски и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе, чамец и џет ски
Можно е да е слика од 3 луѓе и луѓе пливаат
Можно е да е слика од 1 лице, едрилица, океан и текст
Можно е да е слика од 2 луѓе и текст
 
< врати се назад