февруари 27, 2024

РАБОТИЛНИЦА ЗА ПРОЦЕНКА НА ОРГАНИЗАЦИСКИ КАПАЦИТЕТИ НА ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ОХРИД

Изминатиот викенд, 24-25.02.2024, во Црвен крст Охрид се одржа дводневна работилница за спроведување на ПОКОО процесот од страна на фасилитаторите Билјана Минчева од Централната канцеларија и Орце Николов – секретар на ООЦК Велес.
На истиот учествуваа претседателот, потпретседателот и секретарот на Црвен крст Охрид, членови на Раководниот одбор, вработените од стручната служба, претставници на Клубот на млади и Програмата за грижа за стари лица и волонтери вклучени во други програми, со цел поефикасно и поуспешно проценување и оценување на капацитетите на општинската организација .
При процесот на проценка присутните имаа шанса да го продискутираат квалитетот на активностите и ресурсите со кои располага Црвен крст Охрид од различни аспекти, и да изготват План за дополнителен развој на општинската за следните 12 месеци.
На крајот на работилницата Црвен крст Охрид се здоби и со сертификат за успешна спроведена Проценка на организациските капацитети на општинската организација, која се постигна со безрезервна поддршка на фасилитаторите на кои им се заблагодаруваме.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 7 people, people studying, crowd and text
 
May be an image of 3 people and text
May be an image of 8 people and people studying
May be an image of 1 person and text
< врати се назад