мај 13, 2024

ПРВО МЕСТО НА РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

На Регионалниот натпревар по прва помош, кој се одржа во Скопје, на 12.05.2024 година, екипата на Црвен крст Охрид во конкуренција на 16 екипи од северозападниот регион, го освои највисокото прво место.
Екипата по прва помош во состав: Кристијан Лошкоски, Ивана Котеска, Стефанија Битолкоска, Андреј Пуфтоски, Симона Новеска и Марио Ѓорески, ученици и претставници на СОСУ “Св.Кирил и Методиј”-Охрид, е победничката екипа на 50-тиот Општински натпревар по прва помош кој се одржа во април годинава.
Следуваат подготовки за Државниот натпревар по прва помош кој ќе се одржи во септември 2024 година.
На екипата и честитаме за успехот, а воедно изразуваме голема благодарност до менторите вклучени во подготовката на екипата, волонтерите на Црвен крст Охрид (актери и шминкери на реални повреди) и до домаќинот на Регионалниот натпревар, Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Гази Баба.
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад