февруари 19, 2024

ПРВА ПХВ РАБОТИЛНИЦА

Изминатиот викенд на 17 февруари во Црвен крст Охрид се одржа првата работилница од овогодинешниот ЦКА – ПХВ циклус за новите ПХВ младинци.
На истата тие имаа можност да се запознаат со дисеминаторот Методија Стојаноски и неговиот помошник Арсениј Ѓоршески, овогодинешните мини ментори, како и со целите и концептот на работа на програмата.
Поконкретно младинците работеа во групи и индивидуално, и научија:
Како е основан Црвениот крст?
Кои се принципите на движеьето?
-Кое е значенето на амблемите на Црвен крст?
Што се тоа Женевски конвенции?
-Што е Меґународен Комитет, што Меґународна Федерација, а што национално друштво на Црвен крст?
Им посакуваме многу успех на овие младинци понатаму во текот на нивното дообучуване за да станат локални херои во нашиот град.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 8 people, people studying, table and text
 
May be an image of 6 people, people studying, book and text
 
 
< врати се назад