февруари 13, 2023

Се проширува апелот за помош на населението погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

 Црвениот крст го проширува апелот за помош на населението погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, согласно листата на потреби дадена од страна на Турската Црвена полумесечина и Турската амбасада во РСМ.  🇹🇷  🇮🇶
 
Ви благодариме на солидарноста !
 
May be an image of 2 people and text that says "апел за настраданото население турцила сирија APEL PER NGA TERMET TBOJOT повик може да избрише нечија солза PREKUR TURQI DHE SIRI сврти 143400 FSHIJE MUND DIKUJT TELEFONO 400 -зимски семејни шатори -церада (постилка донација на материлални кебина -греалки спиене струа/плин -церада (зимска расклопуване кујнски сетови претвора кревет) храна средства (според стандардите хуманитарна помош) задолжително сите донирани артикли да бидат нови прехрамбени производи: средства за хигиена: -брашно, шекер, сол, детергент машинско перене, шампон миене коса сапун, грав, макарони, чAJ (филтер), заби, риба (сардина), бричене, готова конзервирана храна бричене, влажни марамици, миене садови, рокот бикчина средства четки траеье на минимум месеци"
 
 
 
< врати се назад