јули 12, 2023

Превенција од топлотен бран

Во овој летен период со високи температури, важно е нашите граѓани да се информирани за тоа како да се заштитат од топлотниот бран. 
За таа цел младите волонтери од Клуб на Млади на Црвен крст Охрид делеа флаери со совети за превенција од топлотен бран и шише вода.
– Вниманието најмногу го насочија кон повозрасните лица и хронично болните кои се во поголем ризик во ова топло време на кои, покрај тоа што им беа дадени препораки за заштита од топлото време, им беше и измерен крвниот притисок.
 
За време на најтоплиот период од денот (од 10 ч. до 17 ч.):
избегнувајте напорни физички активности на сонце
постојано внесувајте течности
избегнувајте мрсна калорична храна
носете светла лесна облека и заштитни очила и капа
 
Продолжуваме и наредните денови со активности за превенција од топлотен бран. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Можно е да е слика од 2 луѓе
Можно е да е слика од 2 луѓе и текст
Можно е да е слика од 3 луѓе и текст
Можно е да е слика од 5 луѓе и текст кој вели „црвен i FART“
 
Можно е да е слика од 3 луѓе, продавница за шапки и текст
 
Можно е да е слика од 5 луѓе
Можно е да е слика од 4 луѓе и текст
Можно е да е слика од 6 луѓе и текст
 
< врати се назад