јуни 15, 2023

Oсмо издание на Аматерскиот театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“

Тесен беше просторот во предворјето на црквата Св.Софија да ги собере сите љубители на театарската игра, кои вчера дојдоа да „ВДИШАТ ТЕАТАР“ и бидат дел од отворањето на осмото издание на Аматерскиот театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“, кој како предвесник на охридското културно лето, во организација на Црвен крст Охрид, се реализира од 14-18 јуни во Охрид.
 
Блескав настап на театарската група на Црвен крст Охрид која ја изведе театарската претстава „БАРА“ во режија на Емилија Блажеска, Весна Терзиоска и Јованка Сион Доленц. Нашите млади, талентирани актери, на креативен и сликовит начин ги прикажаа животните судбини и предизвици на жртвите на еден систем со нарушени вредности, борбата на човекот со различни искушенија и неправди поминувајќи по тежок пат исполнет со очај и рамнодушност, лутајќи во лавиринтот на безнадежноста, во потрага за подобро утре и подобри ние.
 
Втората вечер од театарскиот фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“, е резервиран за театарската претстава „БЕШЕ ТОА САМО ИГРА“ на театарската група на Црвен крст Суботица Србија, која е закажана за денес во 21 ч., во затворениот дел на предворјето на црквата Св.Софија.
Влезот за сите претстави е слободен.
 
Ве очекуваме.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 2 people, Stari Most, the Western Wall and text
 
May be an image of 3 people and violin
May be an image of 2 people

May be an image of 6 people

May be an image of 2 people and Stari Most

May be an image of 2 people and text

May be an image of 2 people and text

May be an image of 4 people

May be an image of 1 person

May be an image of 5 people

May be an image of 2 people

May be an image of 1 person

May be an image of 1 person

May be an image of 2 people

May be an image of 10 people, clarinet and violin

May be an image of 7 people

May be an image of 2 people, Stari Most and the Western Wall

May be an image of 2 people, crowd and text

 

< врати се назад