февруари 5, 2024

ОБУКА ЗА ШМИНКЕРИ

о периодот од 26 јануари до 4 февруари се одржа обука за шминкери за реалистично прикажување на рани и повреди во Клубот на млади.
Преку одржани 7 работилници и пробното тестирање, 15 волонтери кои учествуваа на обуката ги увидоја и извежбаа основите и техниките кои им се потребни за да работат на терен.
Обуката ја спроведе долгогодишната волонтерка и член на националното координативно тело Сара Коваческа со помош од членот на координативно тело за мотивација, Калина Стојаноска, и на истата волонтерите научија како да изработат и претстават имитација на скршеници, посекотини, убодни рани, ампутации и изгореници.
Во наредниот период ќе се работи на усовршување на вештините на овие млади и нивно евентуално сертифицирање.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 2 people and henna
May be an image of 3 people
May be an image of 1 person, studying and children's toy
May be an image of 2 people and people studying
 
May be an image of 3 people and hospital
May be an image of 7 people, people studying and glasses
May be an image of 1 person and studying
 
< врати се назад