јуни 19, 2022

ОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ

Во просториите на ООЦК, младите волонтери на имаа прилика да проследат дводневна обука за прва помош:
29 мај – теоретски дел
5 јуни – практичен дел
 
25 обучени волонтери научија:
– да санираат повреди и рани;
– различни методи и техники за укажување итна помош;
– за важноста на доброто познавање и навремено укажување прва помош;
 
Обучувачи:
д-р Ружица Ангелеска
Георги Ставрески
 
Првата помош може да спаси живот – НАУЧИ ПРВА ПОМОШ!
< врати се назад