февруари 12, 2024

ОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ

На 9 и 10 февруари се одржа втората работилница од обуката за основите на првата помош во Клубот на млади во Црвен крст Охрид 😁🥳.
👨🏻‍🏫 Истата ја одржа демонстраторот и тренер по прва помош Георги Ставрески, на која присуствува 29 млади, волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст Охрид и заинтересирани млади од средните училишта од нашиот град ☺️😁.
📣 Младите научија како треба правилно да пристапат во случај да треба да укажат прва помош, како да направат примарен и секундарен тест, како правилно се изведува страничната положба и да извршат реанимација 🤗😊.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад