октомври 16, 2020

Недела за борба против шеќерна болест

Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид во периодот од 10-16ти октомври 2020 год. ја одбележува Неделата на борба против шеќерна болест која има за цел подигнување на свеста на населението, за тоа што претставува дијабетот, колку е застапен во светот и  превенција од појава на шеќерна болест преку промовирање на здрави животни навики.

Оваа година поради пандемијата со КОВИД-19, Неделата за борба против шеќерната болест ја одбележавме на малку поразличен начин. На 15.10.2020 др.Кристина С.Алоска одржа online едукативно предавање со волонтерите од Клуб на млади при Црвен крст Охрид, а овогодинешното тема беше ‘‘Здрави животни навики во борба против дијабетот.

< врати се назад