ноември 8, 2022

НЕДЕЛА НА ПРЕВЕНЦИЈА НА ШЕЌЕРНА БОЛЕСТ

Во периодот од 16 до 22 октомври секоја година традиционално се одбележува Неделата на превенција на шеќерна болест во склоп на здравствено – превентивната програма за дејствување на ЦКРСМ.
 Оваа година како дел од МФЦК проектот Здраво стареење – Превенција на дијабетес волонтерите на Црвен крст Охрид извршија информирање на населението со едукативни флаери и постери.
 
ДА СЕ ИНФОРМИРАМЕ И ЗАЕДНО НАВРЕМЕНО ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад