декември 27, 2023

МЕСЕЦ НА ПРЕВЕНЦИЈА НА БОЛЕСТИ ОД ЗАВИСНОСТИ

Месец ноември традиционално се одбележува како месец на превенција на болести од зависности т.е. болести предизвикани од алкохол, цигари, дрога и останати зависни супстанци.
За таа цел, волонтерите од Клубот на млади по насоките од националното друштво поделија флаери на локалното население и во кафулињата и баровите во Охрид за да ги информираат за ризиците од возењето во пијана состојба.
 
❗ЖИВОТОТ Е ПРЕСКАПОЦЕН ЗА ДА ГО ПОТРОШИШ НЕРАЗУМНО. ИНФОРМИРАЈ СЕ И ПОБЕДИ ЈА ЗАВИСНОСТА, ПРЕД ТАА ДА ТЕ ПОБЕДИ ТЕБЕ ❗
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
< врати се назад