август 11, 2023

Летни активности на Центарот за развивање животни вештини Бреинобреин – Црвен крст Охрид

Тимот кој раководи со Центарот за развивање животни вештини Бреинобреин – Црвен крст Охрид, за време на летниот период, за своите ученици подготви најразлични содржини кои ќе го задоволат детското љубопитство, интерес, а воедно зачинети со дружење и игра.
Едно ново поразлично искуство беше запознавањето со ВИНГ воздухопловното летало на Армијата на РСМ и опремата што ја користи Планинарската спасителна служба при Црвен крст Охрид.
Младите генијалци исто така имаа можност да бидат во улога на млади истражувачи.
Со голем интерес и љубопитност го истражуваа животинскиот и растителниот свет по едукативно-еколошката патека на НПГ.
Во училницата во природа изработија разгледници, а во опремената лабораторија, под микроскоп, ги набљудуваа инсектите и другите животински видови кои ги собраа за истражување.
Имаа можност да добијат одговор на прашања поврзани со Националниот парк Галичица од страна на одговорно лице од паркот.
Децата кои се дел од програмата Бреинобреин – Црвен крст Охрид исто така имаа можност да  бидат дел од тренинг во пливање во отворениот базен ,,Атина Бојаџи”.
Научија нови техники кои ќе им помогнат при пливањето, од страна на м-р Катерина Стојаноска, инструктор по пливање, во пливачкиот клуб Охридски бранови 2008.
May be an image of 13 people, helicopter and text
May be an image of 7 people, helicopter and text
May be an image of 7 people
May be an image of 9 people and text
May be an image of 8 people, grass and crowd
May be an image of 3 people and text
May be an image of 5 people, people studying and text
May be an image of 1 person
May be an image of 2 people and text
May be an image of 3 people, rhinoceros and text that says 'LEA wood Nature oak ak and Trojan Humans Helleno- Helleno-Balkanic Balkanic'
May be an image of 3 people and text
May be an image of 1 person and studying
May be an image of 4 people and tree
May be an image of 1 person, studying and text that says 'истражи пронади галичица HA дланка бубамара S пеперутка лapsa пчела мравка C Lipe полжав N птица имзеле S'
May be an image of 3 people
May be an image of 6 people and pinecone
May be an image of 1 person and text that says 'национале галич разгледница до: баба од: хрисант'
May be an image of 2 people and people studying
May be an image of 3 people
May be an image of 1 person
May be an image of 4 people
May be an image of 2 people and text
May be an image of 1 person, tree and text
May be an image of 1 person and text
May be an image of 1 person, child, studying and text
May be an image of 1 person and text
May be an image of 5 people, people studying and text
May be an image of 1 person and text
May be an image of 8 people, people studying, lego and balloon
May be an image of 8 people, people swimming and pool
May be an image of 14 people, people swimming and pool
May be an image of 7 people, people swimming and pool
May be an image of 15 people, people swimming and pool
May be an image of 8 people and people swimming
 
< врати се назад