август 15, 2022

ЛЕТЕН ПЛАНИНСКИ МЛАДИНСКИ КАМП – 2022

Во периодот од 27.07. до 30.07. 101 млади од клубовите на млади при ООЦК учествуваа на кампот “101 како 1” во организација на ООЦК Струмица.
 
На истиот учествуваа и волонтери од нашата општинска организација, односно Бојана Суклоска, Наталија Танеска и Софија Јаковлева, кои се стекнаа со извонредни искуства и пријателства за целиот живот.
 
На кампот учесниците имаа можност да посетат повеќе локалитети на планината Беласица, но и да се едуцираат на темите однесување на планина, прва помош и ментално здравје.
 
< врати се назад