октомври 22, 2021

Крводарителска акција во ОСУ“Св.Климент Охридски ” Охрид

На ден 21.10.2021 година согласно Годишниот Интегрален план, во организација на Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид, во просториите на Службата за трансфузија Охрид се одржа традиционалната крводарителска акција со ученици од ОСУ“Св.Климент Охридски ” Охрид, на која 23 гимназијалци ги одвоија своите 5 минути, ја даруваа својата крв и станаа дел од големото семејство на крводарители.

< врати се назад