март 1, 2019

Крводарителска акција во ОСУ“Св.Климент Охридски ” Охрид

 

На ден 28.02.2019 година согласно Годишниот Интегрален план, во организација на Црвен крст на Република Македонија-Општинска организација Охрид, во просториите на Службата за трансфузија Охрид се одржа традиционалната крводарителска акција со ученици од ОСУ“Св.Климент Охридски ” Охрид, на која 45 гимназијалци ги одвоија своите 5 минути, ја даруваа својата крв и станаа дел од големото семејство на крводарители

< врати се назад