декември 13, 2023

КАМПАЊА ПО ПРВА ПОМОШ

Црвен крст Охрид продолжува со кампањата по Прва помош за млади.
Тематската област на едукациите вклучуваше обука за укажување на прва помош односно срцево-белодробно оживување (реанимација), задушување со страно тело, различни видови крварења, скршеници, изгореници и смрзнатини.
 
Претходно опфатени училишта во оваа кампања: ОУ “Христо Узунов”, ОУ “Св. Климент Охридски”, ОСУ “Св. Климент Охридски”, ООУ “Ванчо Николески” – Лескоец и ООУ “Григор Прличев”.
 
Одржавме нови едукации во училиштето ОУ “Кочо Рацин”. Изразуваме голема благодарност за соработката и укажаната доверба до ова училиште!
 
Продолжуваме и понатака со оваа кампања во останатите училишта!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 2 people, hospital and text
May be an image of 8 people, people studying, table and text
May be an image of 2 people and people studying
 
May be an image of 16 people and people studying
 
May be an image of 13 people and hospital
 
< врати се назад