јули 23, 2018

Извидничка смотра

Во период од 14 до 22 јули, кај црквата Св.Богородица кај Скребатно се одржа 12-та по ред смотра во организација на Сојузот на извидници на Македонија каде учествуваат извидници и истражувачи на возраст од 11 до 18 години од Македонија и светот. На овој настан зедоа учество и волонтерите на Црвен крст на Република Македонија- Општинска организација Охрид кои на 16.07 и 17.07 одржаа работилници на кои на извидниците им беше прикажани вештини за укажување прва помош.

 

< врати се назад