февруари 18, 2023

Интервенција на ТППЕ Охрид – Пожарна и Национален парк Галичица

Во моментов повторно интервенција на ТППЕ Охрид – Пожарна и National Park Galicica за евакуација на луѓе од заглавени возила на Галичица, втор ваков случај денес. За жал, ниту апелите, ниту сообраќајната сигнализација, не се доволни за одредени наши сограѓани, кои упорно се обидуваат да одат спротивно од правилата, прописите, разумот и логиката. Уште еднаш апелираме до Јавно претпријатие за државни патишта, најитно да дозволи поставување на физички бариери (рампи), на оние места, на кои согласно сообраќајната сигнализација, сообраќајот е целосно забранет.

Ohrid red cross – Mountain Rescue Service

Почетна

 

< врати се назад