април 28, 2023

Хуманитарна online продажна акција на рачно нацртани слики

Во склоп на овогодинешниот ПХВ циклус една од групите која работи со социјално загрозено семејство во период од 28 април до 1 мај организира хуманитарна акција за продажба на рачно нацртани слики изработени од страна на младите таленти од нашиот град. Парите собрани од продажбата на слики ќе бидат наменети за социјално загрозеното семејство.
ПХВ (Промоција на хумани вредности) е национална програма што се спроведува повеќе од 20 години и за цел има подигање на свеста, помагање на социјално ранливи категории во околината, намалување на дискриминацијата и одржување на екологијата, односно да дејствува во соте сфери во општеството.
Групата која ја организира акцијата има за цел да обезбеди доволно финансиски средства за подобрување на лошите услови за живот на едно деветчлено социјално загрозено семејство (со 6 деца) од околината на Охрид.
24.04.2023 – 01.05.2023
Број за резервација на сликите:
– 075 957 020
– 076 823 522
Сите слики како и цената на сликите може да ги видите на линкот во продолжение❕️
May be an illustration of 1 person and text
 
 
 
 
< врати се назад