септември 24, 2023

Хуманитарна акција „За посреќно детство“

Спорт, забава, едукација, дружење, насмевки и хуманост од бројните посетители и учесници кои го исполнаа Градскиот плоштад во Охрид денес при одвивањето на традиционалната хуманитарна и спортско-рекреативна акција, која во организација на Црвен крст Охрид и во партнерство со Стоматолошкиот центар „Др. Баткоски“ по 13-ти пат се одржува во Охрид.
Акцијата започна со градско дефиле-трка по улицата Македонски Просветители и Кеј Македонија, за да продолжи со натпревари во бројни спортски дисциплини: фудбал, ракомет, пикадо, вртење хулахоп, скокање со јаже. За забавата се погрижија распеаните „Рибарчиња“, а спортскиот дух во ритамот на музиката го одржуваше аеробик сесијата со професорката Кате Бујароска. Презентации на ракометните вештини имаа ракометните школи Вардар-Охрид и Седмерец. На градскиот плоштад свое катче имаше и Центарот за развивање животни вештини Бреинобреин-Црвен крст Охрид и Едукативниот центар на Црвен крст Охрид „Полетарче“, а своите креативни цртачки способности ги искажаа многу дечиња во едукатиното уметничко катче.
Бројните посетители, од сите возрасти не останаа рамнодушни на настапите на жонглерите, штуларите, аниматори, кловнови, мимичари, магионичари, за кои, заедно со бројните вредни награди, се погрижи Стоматолошкиот центар Др. Баткоски.
Сите оние кои купиле учеснички број учествуваат во големата наградна игра на Црвен крст Охрид со преку 20 вредни награди кои ќе бидат извлекувани во втората половина на месец октомври, во емисија во живо. Оние кои сакаат да се дел од големата наградна игра, а не стигнале до сега да купат учеснички број, истиот можат да го обезбедат во просториите на Црвен крст Охрид најдоцна до 10.10.2023.
Црвен крст Охрид изразува благодарност до партнерот Стоматолошки центар „Др.Баткоски“ и сите помагатели и поддржувачи на хуманитарната спортско-рекреативна акција „За посреќно детство“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 1 person and crowd
 
May be an image of 3 people, crowd and text
May be an image of one or more people, crowd and text

May be an image of one or more people, crowd and text

May be an image of 7 people, people studying and tableMay be an image of 9 people and text

May be an image of 4 people, crowd and text

May be an image of 1 person, crowd and text

May be an image of 1 person, crowd and text

May be an image of 2 people, crowd and text

May be an image of crowd

May be an image of 9 people and crowd

May be an image of 4 people

May be an image of 2 people, people practicing yoga, people dancing and crowd

May be an image of one or more people and crowd

May be an image of dancing, yoga and crowd

May be an image of 11 people, people playing soccer, people playing football, frisbee and grass

May be an image of 5 people, people dancing and crowdMay be an image of 3 people

May be an image of 3 people

May be an image of 2 people and text

May be an image of 9 people, crowd and text

May be an image of 7 people, trampoline and crowd

May be an image of 8 people, crowd and text

May be an image of 7 people and crowdMay be an image of 10 people, skateboard and text

May be an image of one or more people and text

< врати се назад