октомври 19, 2023

„Хуманитарен одговор 2023”

Денес (18.10.2023), во организација на Црвен крст на Република Северна Македонија се одржа вежбата за дејствување во итна ситуација – земјотрес „Хуманитарен одговор 2023“.
Црвен крст Охрид учествуваше во оваа вежба со тим за спасување на вода и со тим за прва психолошка помош и психо-социјална поддршка.
Црвен крст Охрид им честита на сите учесници во „Хуманитарен одговор 2023“ за успешната реализација на вежбата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 2 people, crowd and text that says "гиси"
May be an image of one or more people, the Brandenburg Gate and text
 
May be an image of 11 people and text
May be an image of 5 people and text that says "SELVA"
May be an image of 4 people and boat
 
 
< врати се назад