ноември 30, 2023

Хуманитарен настан за Петар

Охриѓани уште еднаш ја покажаа и докажаа својата хуманост. Во голем број, сплотени во хуманоста вчера ја исполнија големата сала во Центарот за култура „Григор Прличев“ за да помогнат во лекувањето на 22-годишниот наш сограѓанин Петар.
 
Прекрасни изведби имаа нашите стенд ап комичари Никола Братучед Сиљаноски, Илија Богданоски, Јован Цветкоски и Никола Тодороски, а за богатиот, беспрекорен музички настап се погрижија ВИС „Биљана“, Урбан Планет фт Ана и Камелеон.
 
На вчерашниот хуманитарен настан се собраа 65.547 денари кои ќе бидат наменети за потребната хируршка интервенција на младиот Петар, во Турција.
 
На Петар му посакуваме успешно лекување.
 
Упатуваме голема благодарност до сите хумани луѓе кои го подржаа хуманитарниот настан во организација на Црвен крст Охрид, до НУ Центар за култура “Григор Прличев” – Охрид, до ЕЛБО саунд, до изведувачите Nikola Bratuced Siljanoski , Илија Богданоски, Jovan Cvetkoski, VIS “BIljana” Ohrid ВИС “Билјана“ Охрид , Urban Planet – The Band FT Ана и Kameleon – Ohrid и посебно благодарност до Nikola Todoroski за помошта во организирање на настанот.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Можно е да е слика од 1 лице и звучник
 
Можно е да е слика од учење и толпа
Можно е да е слика од 1 лице, хармоника, саксофон, звучник и гитара
Можно е да е слика од 1 лице
Можно е да е слика од 1 лице, звучник, гитара, саксофон и хармоника
Можно е да е слика од 2 луѓе, хармоника, звучник, виолина и гитара
Можно е да е слика од 1 лице, гитара и звучник
Можно е да е слика од 1 лице и хармоника
Можно е да е слика од 9 луѓе, кларинет, саксофон, звучник, виолина, хармоника и толпа
Можно е да е слика од 4 луѓе, саксофон, пијано, кларинет, звучник, виолина, труба, хармоника и гитара
Можно е да е слика од 5 луѓе, звучник, виолина, труба, саксофон и гитара
Можно е да е слика од 5 луѓе, звучник, саксофон и гитара
Можно е да е слика од 7 луѓе
Можно е да е слика од 4 луѓе, виолина, саксофон, звучник, кларинет и труба
 
< врати се назад