август 16, 2020

Езерска рок симфонија

На 16ти август на кејот на Охридското езеро групата Камелеон оддржа концерт насловен како ,,Езерска рок симфонија”. На публиката која имаше неосекојдневна прилика од бродовите и други пловни објекти да го следат концертот, пред влегување им беше мерена телесна температура и им се вршеше дезинфекција на раце од страна на волонтерите од Клуб на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид. Притоа се едуцираа да оддржуваат дистанца и правилно да ја носат заштитната маска. На концертот беа поставени и кутии за донации за нашиот сограѓанин Трајан Целески Тачо кој боледува од тумор на мозокот и за кој се потребни финансиски средства за да го продолжи понатамошното лекување .

< врати се назад