декември 28, 2020

Дистрибуција на постери за промоција на хигиена и заштита од Ковид-19

 

Црвен крст на Република Северна Македонија -Општинска организација Охрид во текот на месец декември дистрибуираше едукативни постери по образовните институции: градинки, основни училишта во градот и руралните средини.

Оваа едукативната кампања е во рамки на Проектот -Активности на Црвен крст на РСМ за одговор на COVID 19, подржан од Мегународната федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина за подигнување на свеста за промоција на хигиена и заштита од COVID 19.

< врати се назад