мај 21, 2024

ДЕН НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

По повод 20 мај – Денот на пожарникарите, Територијалната Против Пожарна Единица на градот Охрид организираше симулациска вежба на која беа поканети и волонтерите на Црвен крст Охрид.
На истата беше одржан свечен говор пред претставниците од Општина Охрид и други институции од градот, па гостите имаа можност да проследат симулација на спасување на повредени од сообраќајна несреќа.
Екипата по прва помош на Црвен крст Охрид која победи на Регионалниот натпревар пред една недела учествуваше во вежбата со санирање на повредите на глумците по извлекувањето од возилото од страна на пожарникарите.
Се заблагодаруваме за поканата за учество на ТППЕ Охрид и се надеваме на поголема соработка во наредниот период.
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 5 people, ambulance and text that says "072271 251 CSS SALE RENT CTOpAH VIAGROEL 오0R 문N ኖር Vn EBEP CEBEPHAM"
May be an image of 6 people, ambulance and text
 
May be an image of 9 people, ambulance and text
 
May be an image of 4 people, ambulance and text

May be an image of 3 people and ambulance

< врати се назад