март 12, 2024

ДЕБАТЕН КЛУБ

На 11.3.2024, се одржа вториот состанок на младинскиот дебатен клуб во Црвен крст Охрид.
Клубот се формираше на иницијатива на волонтерката од Мировниот корпус којашто работи во Црвен крст Охрид, Danielle Hamilton, како и младите волонтери Дарио Транталовски и Методија Стојаноски .
На овој состанок учесниците се запознаа повеќе со основата на аргументите, а беше одржана и првата дебата помеѓу два претходно избрани тимови на темата “Can lying be morally justified?”. По истата, учесниците имаа можност да си дадат фидбек за начинот на кој ги претставија своите аргументи, како меѓу себе, така и од учесниците кои не дебатираа и беа судии на оваа дебата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 7 people, people studying and hospital
May be an image of 11 people, people studying, table, indoors and hospital
 
 
 
< врати се назад