март 1, 2022

ДАРУВАЈ КРВ, СПАСИ ЖИВОТ, БИДИ НЕЧИЈ ХЕРОЈ

📍 Во Службата за трансфузиона медицина во Општа болница – Охрид
📆02 март (СРЕДА)
🕗 09:00 – 12:00ч
На ден 02.03.2022 година (среда) од 9:00 до 12:00 часот Општинската организација на Црвен крст Охрид ја организира редовната крводарителска акција во соработка со СОСУ “Св.Кирил и Методиј” – Охрид која ќе се одржи во просториите на Службата за трансфузиона медицина-Охрид со цел обезбедување на крвните единици кои се потрeбни во овој период.
Почитувани средношколци, Ве повикуваме сите заедно да ја покажеме хуманоста на дело, да даруваме крв за оние на кои им е најпотребна.💉
< врати се назад