јуни 30, 2022

ЦКА-ПХВ 2022 – Проект ПХВ Екологисти

Запознајте ги овогодинешните ПХВ-екологисти кои низ својата работа успеаа да ја поткренат еколошката свест кај народот, истовремено средувајќи го паркот пред зградата на просториите на Црвениот Крст!🌳
 
🔴Меѓу нивните успешни активности спаѓаат:
 
✅ “Биди екологист, а не песимист!” – еко-работилница 🏞
✅ Еко-вело-возење “Chase the Sun” 🌄
✅ Работилници во градинки по повод Денот на пчелата 🐝
✅ Онлајн Еко-кампања ℹ
✅ Соработка со нуркачки клуб Амфора 🤿
✅ Соработка со Никола Упевче во правење мозаици од железни капачиња 🖼
✅ Уредување на паркот пред ЦК 🌷
✅ Поставување информативни табли низ градот 📋
 
Волонтери:
🍀Бојана Котеска
🍀Симона Клењоска
🍀Софија Јаковлева
🍀Марија Јанкуловска
🍀Ѕвездан Јончевски
🍀Никола Ставрески
 
👩‍🏫 Ментор: Сара Коваческа
< врати се назад