јули 7, 2023

Четврти циклус од обуките за негувател/ки на стари лица и лица со попреченост

Заврши и четвртиот циклус од обуките за негувател/ки на стари лица и лица со попреченост.
 
На крајот од овој четврти циклус доделени се сертификати на 7 лица кои во месеците мај и јуни ја следеа обуката за негувател/ка на стари лица и лица со попреченост и истата успешно ја завршија.
 
Лицата кои ја завршија обуката ќе имаат можност да бидат вклучени во Нега центар при Црвен крст Охрид, социјален сервис кој ја нуди социјалната услуга помош и нега во домот на на стари лица над 65 години, како и на лица со намален функционален капацитет и на лица со попреченост на територија на Општина Охрид.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
May be an image of 1 person and text
 
 
May be an image of 1 person and text
May be an image of 8 people, people smiling, table and text
< врати се назад