август 22, 2023

БРЕИНОБРЕИН-Црвен крст Охрид започнува со уписи

Центарот за развивање на животни вештини БРЕИНОБРЕИН-Црвен крст Охрид започнува со уписи на нови деца од 4-14 годишна возраст, заинтересирани да ја следат интернационалната Бреинобреин едукативна програма преку која ќе имаат можност да ги стекнуваат, развиваат и потврдуваат своите способности: концентрација, меморија, нумерички и вербални вештини, способности за учење, креативност и имагинација, лидерство, самодоверба, визуелизација, решавање на проблеми.
 
Ги покануваме родителите со своите деца, да се уверат во уникатните, проверени и ефикасни техники и вештини имплементирани од високо професионални тренери со искуство во работа со деца и обучени според меѓународните стандарди на оваа програма, кои ќе помогнат децата да достигнат развој и целосно искористување на мозочниот потенцијал и да бидат способни да ги користат двете хемисфери на мозокот, подеднакво и ефикасно.
 
Сите заинтересирани можат да се информираат и пријават на телефоните 046 261909 или 078 227433, на е – маил: ohrid@redcross.org.mk , или во просториите на Црвен крст Охрид, започнувајќи од денес 22.08.2023 г., секој работен ден од 8-16 ч., а детални информации за оваа програма, заинтересираните ќе можат да добијат на отворениот ден за БОБ програмата кој ќе се реализира на 02.09.2023 г. (сабота) од 10-12 ч. во просториите на Црвен крст Охрид.
 
Центарот Бреинобреин-Црвен крст Охрид е првиот франшизен центар на Балканот кој интернационалната Бреинобреин програма ја имплементира од 2010 година. За успешноста на нашиот БОБ-Црвен крст Охрид центар говорат бројните трофеи и медаљи на учениците и тренерите, освоени на шесте државни натпревари одржани во Скопје во 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 и 2018 година, како и на меѓународните натпревари во Загреб-Хрватска, Белград-Србија и во Дубаи-Обединети Арапски Емирати.

May be an image of 3 people and text that says "BRAINOBRAIN ynиcиTe ce BO TeK... ...BE o4eKyBame! BRAINOBRAIN PT สyรีสมหล ceBepHa maKaAoTфa raqong Multitasking Skills Abacus Mental Arithmetic Verbal Intelligence Personality Analysis International NLP Mental Gymnastics Quick& Retentive Memory Creative Art& Story StoryWriting Attitude Formation Leadership Skills Observation& Concentration Skills Positive Belief System Creative Communication upBeH KpcT oxpиA yл. AиmиTap BлaxoB 6p. 52 Teл. 078 227433, ohrid@redcross.org.mk Empowering young geniuses worldwide! www.brainobrain.com"

< врати се назад