февруари 27, 2022

АКТИВИЗАМ, ВОЛОНТЕРИЗАМ И ЦРВЕН КРСТ ВО СВЕТОТ

Црвениот Крст, како хуманитарна организација, е застапен насекаде низ светот, со над 14 милиони волонтери во 192 држави.
На оваа врсничка едукација, преку низа активности и вежби, присутните беа запознаени со приказната на нашата организација и нејзините основни компоненти.
 
👩‍🏫Едукатори: Наталија Танеска и Бојана Котеска
❓Што научивме:
✅ Што претставуваат активизмот и волонтерството;
✅ Деловите на Движењето на Црвениот Крст и Црвената Полумесечина;
✅ Конкретни примери за дејноста на Црвениот Крст на одредени локации во светот;
🤝 Да се мотивираме сите знаејќи дека многу луѓе насекаде околу светот се стремат кон исполнување на една иста цел: позитивна промена!
< врати се назад