октомври 21, 2020

1ви октомври – Меѓународен ден на стари лица

Во рамки на активностите посветени на 1ви октомври ”Меѓународниот ден на стари лица”,  Клубот за грижа за стари лица при Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Охрид објави литературен и ликовен конкурс на тема „Чувајте се, за ние да бидеме среќни“ и на истиот учествуваа учениците од основните и средните училишта на општина Охрид.

Во просториите на Црвен крст Охрид на ден 21.10.2020г. со спроведување на сите пропишани мерки и правила поради пандемијата Ковид 19.  се одржа свечено доделување на благодарници и пригодни подароци на наградените ученици за литературни и ликовни творби.

Наградени се следните ученици:

Литературни творби во категорија од 1 до 5 одделение

 1. место Димитриј Алоски
 2. место Марија Алоска
 3. место Јована Николоска и Давид Стојчевски

Литературни творби во категорија од 6 до 9 одделение

 1. место Глорија Крстевска
 2. место Надица Новеска

Литературни творби во категорија од средни училишта

 1. место Матеа Стоев

Ликовни творби во категорија од 1 до 5 одделение

 1. место Александра Шуканова
 2. место Филип Пуцоски
 3. место Ивана Тулевска

Ликовни творби во категорија од 6 до 9 одделение

 1. место Марија Николоска
 2. место Глорија Крстевска
 3. место Ристе Ристески

Пофалници за учество

Маја Савеска

Анна Мохр

Ема Савеска

Сара Блажевска

Филип Глигороски

Анастасија Котоска

< врати се назад